Frölunda tog kommandot – vann efter övertidsdrama

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen i kvartsfinalen mellan Frölunda och Växjö gick till förlängning.

Där avgjorde hemmalagets Jan Mursak med det avgörande 4–3-målet som videogranskades.

– Jag tycker det är en tydlig sparkrörelse, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Patrik Carlsson fullbordade sitt hattrick när han i den andra perioden satte 3–1 till sitt Frölunda. Men bortalaget reste sig. Växjö hämtade upp underläget genom Joel Persson som smällde in 3-2 från blålinjen och Olle Lycksell som med sitt 3–3-mål som innebar hans tredje poäng för matchen.

– Det är skönt med en bra start. Vi visste att det skulle bli tufft, men vi spelar riktigt bra. Kan vi fortsätta mata på så kommer det fortsatt att betala av sig, säger Patrik Carlsson till C More.

Videogranskning avgjorde

I förlängningen reste sig Frölunda och vann matchen med 4–3. Jan Murzak satte det avgörande målet, med sin skridsko. Målet videogranskades men domaren bedömde att det inte rörde sig om en sparkrörelse.

– Jag tycker det är en tydlig sparkrörelse. Vi ska kolla upp det så vi vet vad som är rätt. Den är ganska tydlig, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Nästa möte går i Växjö på Vida Arena på söndag.

Klipp: Patrik Carlsson fullbordar sitt hattrick

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

4 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

1-1, 2-0, 0-2, 1-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 10058

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.