Frölundas mardröm – förlust och Lasch skadad

Frölunda har varit i storform den senaste tiden.

Mot HV71 på hemmaplan vände det. Under en mardrömslik andra period gick HV71 från 0-0 till 4-0 – där avgjordes matchen.

Nästa smäll kom i den tredje perioden, då sköt backen David Printz ett skott som träffade storstjärnan Ryan Lasch som tvingades utgå.

HV71 vann med 4-2.

– Vi pratade om att vi skulle jobba hårdare än Frölunda idag. Jag tycker vi gör en riktigt bra bortmatch, säger HV71:s back Johannes Kinnvall till C More, som hade två assist i matchen.

– Jag tycker inte HV var så fantastiska. Vi går i gamla synder och öppnar upp oss i den andra perioden, säger Roger Rönnberg till C More.

HV71 kom till matchen med en tung förlust, 0-4, senast mot Luleå.

Frölunda kom till matchen med insikten om att de inte hade förlorat på hemmaplan på två månader. Frölunda onekligen förhandsfavorit.

Efter en mållös första period small det ordentligt i andra. Bakom Frölundas målvakt Niklas Rubin.

Dubbla reduceringar

HV71 gjorde hela fyra mål i den andra perioden mot ett Frölunda som inte släppt in mer än ett mål på sina fyra senaste hemmamatcher.

Anthony Camaras 4-0-mål fick göras trots att Rubin först räddat ett friläge – på returen var hans chanslös.

Frölunda reducerade två gånger i den andra perioden, men det räckte inte. HV71 vann med 4-2.