Maria Rooth och Jenni Asserholt. Foto: Bildbyrån

”Funderar på om det är ett politiskt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Under VM-finalen dömdes ett finskt mål bort under förlängningen, något som SVT Sports expert ställer sig frågande till.

– Jag funderar på hur de har tänkt med det här bortdömda målet men jag kommer inte fram till vad tanken är, säger Maria Rooth.

USA vann sitt femte raka VM-guld på straffar efter att Finland fått ett mål bortdömt i förlängningen. Men i SVT:s studio ställer de sig frågande till varför målet dömdes bort

– Det är något märkligt med hela den här situationen hur det kunde döma bort det målet, om det nu är en utvisning på USA, säger SVT Sports expert Maria Rooth.

– Jag sitter här och funderar på hur de har tänkt med det här bortdömda målet men jag kommer inte fram till vad tanken är så det är klart att de känner det som att det här såklart skulle vara mål, säger Rooth.

Jenni Asserholt var gäst i studion och hon tror att det kan ligga något större bakom.

– Jag funderar på om det till och med är ett politiskt beslut kring den här situationen också. Att USA har varit världsledande i så många år och man vet inte hur situationen är, vi får väl reda på det sen, men om det är så skulle det vara otroligt tråkigt.

”Det är jättemärkligt”

– Man vill ju att sporten ska avgöras på isen och få spelas ut där och inte att det ska ligga några bakomliggande faktorer runt det beslutet, Jenni Asserholt.

SVT:s expert instämmer.

– Ja det är jättemärkligt. Förhopppningsvis har de en bra förklaring för vi är nog många här runt om som har tittat på det som undrar, vad i hela världen är det de har dömt för.

– Det är klart det är en VM-final, den första för Finland, jag tror det är lite som du säger att de har svårt att döma bort USA och Kanada i sådana här stora matcher för de har ändå ett stort inflytande och är det så är det fruktansvärt tråkigt, Rooth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.