Tampa Bay jublar åt Alex Killorns sena kvittering. Foto: TT

Fyra assist av Hedman i Tampa Bays målfest

Det blev ett rejält NHL-drama mellan Detroit och Tampa Bay.

Victor Hedman stod för fyra assist och Lucas Raymond gjorde poäng – i sin debut.

Tampa Bay vann till slut holmgången med 7–6 efter en imponerande vändning.

Till en början syntes det inte direkt att det var det regerande mästarlaget som mötte ett lag som tippas harva i NHL:s bottenskikt. Det var nämligen nederlagstippade Detroit som tog kommandot och hade ledningen med både 3–0 och 6–3.

Forwarden Tyler Bertuzzi stod för hela fyra mål där svenska supertalangen Lucas Raymond hade en passningspoäng till ett av Bertuzzis mål. En annan som precis som Raymond gjorde NHL-debut var tyske backen Moritz Seider som gjorde stor succé i Rögle förra säsongen. Även han hade han en lyckad kväll i poängprotokollet med två assist.

Men trots att det fanns mycket att glädjas åt för Detroit var det Tampa Bay som skulle lämna arenan med två poäng. En upphämtning av modell större inleddes med mindre än sju minuter kvar av tredje perioden med Victor Hedman som den store härföraren.

Hedman spelade fram Nikita Kutjerov till 5–6 med mindre än fyra minuter kvar att spela och minuten senare assisterade han till Alex Killorns kvittering. Matchen gick till förlängning och där klev den svenska backbjässen fram på nytt. Hedman tog sig in i anfallszon och serverade en framstormande Ondrej Palat som satte slutresultatet 7–6.

– Den som satsade pengar på Tampa Bay Lightning när vi låg under med 6–3 är nog ganska nöjd nu, säger lagkaptenen Steven Stamkos enligt The Athletic-journalisten Joe Smith.