Galna perioden – fyra mål på 76 sekunder

NHL är tillbaka efter jul- och coviduppehållet.

Då visade Kings och Golden Knights att de var spelsugna.

Lagen gjorde tillsammans fyra mål på 76 sekunder i återstarten.

Tre matcher spelades under natten mot onsdag när NHL drog igång igen efter ett längre uppehåll på grund av smittspridningen i ligan.

Vegas Golden Knights spelade borta mot Los Angeles Kings och det var gästerna som öppnade målskyttet. Reilly Smith styrde in pucken i powerplay efter knappt tio minuters spel.

26 sekunder senare slog de till igen. Den här gången var det Keegan Kolesar som var sist på pucken, även det en styrning framför mål.

Dubbelt svenskt i målprotokollet

Kort därefter kom svaret från Kings. Spelet han knappt komma igång innan pucken studsade ut från sargen till en helt ren Adrian Kempe som hittade krysset och reducerade till 2-1.

Men den svartvita glädjen blev kortvarig. För en halv minut senare kunde Jonathan Marchessault snappa upp returen på William Karlssons stolpskott och Golden Knights hade återigen en tvåmålsledning.

De fyra målen kom inom ett spann på 76 sekunder. Det är andra gången det har blivit fyra mål på 76 sekunder eller färre i en match den här säsongen.

Det blev en målrik drabbning som Vegas Golden Knights kunde vinna med 6-3. Även svenske Mattias Janmark bidrog till segern med sitt 5-1-mål i andra perioden.

Målrikaste matchen hittills

Parallellt spelade San Jose Sharks och Arizona Coyotes. Det blev en ännu mer målrik historia.

Arizona kvitterade sent till 7-7 (!) och tvingade fram en förlängning. Det är första gången det blivit så många mål i en match den här säsongen.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar där San José Sharks kunde säkra segern. Johan Larsson gjorde tre assist för sitt Coyotes och Loui Eriksson passade på att inkassera sin 600:e NHL-poäng, också det en assist.

Tidigare under natten tog Tampa Bay Lightning emot Montreal Canadiens och vann med 5-4 efter att Victor Hedman hittat fram till Ondrej Palat i förlängingen.