Foto: Bildbyrån

Garpenlöv lämnade landslagssamlingen: ”Pappa är på intensiven”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv lämnade landslagslägret i Halmstad hastigt i förra veckan och för Sportbladet förklarar han varför.

– Min pappa åkte in akut till sjukhuset, säger han till tidningen.

I förra veckan ställdes Sverige mot Danmark i en landskamp. Då saknades förbundskaptenen Johan Garpenlöv som hade lämnat landslagssamlingen. Tre Kronors pressansvarige Linus Hugosson meddelade då att det handlade om ”personliga skäl”.

Nu berättar Johan Garpenlöv om orsaken till hans frånvaro.

–  Min pappa Kjell är gammal och fick blodförgiftning, det var en infektion som han åkte in för sent med. Det blev akut, så som det blir med gamla människor. Än så länge har allt gått bra, därför kändes det som att det fanns läge att åka med landslaget igen. Han ligger fortfarande på intensivvårdsavdelningen, men läget är stabilt, säger han till Sportbladet.

– Det var inte stabilt när jag åkte hem, det var därför jag ville åka hem och om det skulle hända någonting. Så det kändes som rätt beslut.

”Sänder bra signaler till övriga”

Förbundskaptenen är tillbaka på plats med landslaget, nu i Wien, där Tre Kronor laddar inför VM. Först väntar Czech Hockey Games och sedan Beijer Hockey Games i Avicii arena i Stockholm. Till den senare turneringen kan fler spelare ansluta, inte minst från NHL.

– NHL-spelarna måste spela klart först, sedan tar vi kontakt för att få ett jag eller nej. Det skulle vara optimalt om de spelare som tackar ja kommer till Beijer Hockey Games, men det är inte säkert att de hinner. Vi kommer tydligt gå ut med vilka som tackar ja och vilka som tackar nej, säger förbundskaptenen.

NHL-stjärnor som Erik Karlsson, San Jose Sharks, Lucas Raymond, Detroit Red Wings, och Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres, har visat intresse för VM-spel. Det ställer sig ”Garpen” positiv till och menar att det ”sänder bra signaler till övriga”.

Tre Kronor möter Österrike på torsdag. VM pågår mellan 13 och 29 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.