Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johan Garpenlövs uppmaning – förändra ceremonin efter finalen. Foto: Bildbyrån/SVT

Johan Garpenlöv vill se förändring: ”Det är förödmjukande”

Uppdaterad
Publicerad

Då Djurgården förlorade den sjunde och avgörande hockeyallsvenska finalen i våras tvingades de stå kvar på isen och ta emot silvermedaljer. Det vill tränare Johan Garpenlöv inte att nästa tvåa ska behöva göra.

– Jag tycker att det är förödmjukande att stå där, säger han till SVT Sport.

Då Djurgården förlorade match sju i Örnsköldsvik var man inte nöjda med att behöva vara kvar på isen för att ta emot hockeyallsvenska silvermedaljer.

Då en ny säsong nu står för dörren vill man att det tas bort.

– Jag hoppas att de tar bort det. Det måste jag säga. Jag tycker att det är förödmjukande att stå där och se det andra laget. Just med betydelsen av matchen. Jag hoppas att de väljer att göra på ett annat sätt nästa år, säger tränare Johan Garpenlöv.

Gabriel Monidelle, vd på hockeyallsvenskan, berättar att det inte är säkert att det blir likadant i vår.

– Det var tredje året i rad som vi gjorde det och varje år har vi sett över det. Men det är inget vi gör direkt efter säsong eller under sommaren. Det kommer att ske när vi närmar oss slutspelet. Och när vi gör det så gör vi det tillsammans med klubbarna, vi sitter inte på ett ligakontor och bestämmer. Sedan kan jag förstå att där och då, när man precis har förlorat en sjunde och avgörande final, så är det tufft. Men vi får se var vi landar den här säsongen.

Hockeyallsvenskan börjar på fredag.

Hockeyallsvenska premiäromgången

Brynäs-AIK

BIK Karlskoga-Östersund

Mora-Södertälje

Västerås-Almtuna

Västervik-Kalmar

Nybro-Tingsryd

Djurgården-Björklöven

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.