Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasmus Sandin bröt Tre Kronors träning under onsdagen. Foto: Bildbyrån

Rasmus Sandin tillbaka på is – men bröt träningen för Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Redan på onsdagen var Rasmus Sandin tillbaka på is under Tre Kronors lätta träning. Han avbröt den dock och såg ut att ha ont.

– Vi har en del beslut efter värmningen i morgon och får se hur vi landar. Jag har inte hunnit prata med Rasmus utan det blir nog ett matchdagsbeslut, säger förbundskaptenen Sam Hallam till SVT Sport.

Under gårdagens gruppfinal mot USA åkte han tidigt på en ful knätackling och vred sig plågor och höll om sitt knä men fick bryta matchen efter att ha haltat ut i omklädningsrummet.

Ishockey-VM

Sandin haltade sedan när han gick på bussen.

”Otrolig passion runt det lettiska laget”

Om Sandin kan vara med i torsdagens kvartsfinal mot Lettland i Riga återstår att se. En som är aktuell för spel är Fabian Zetterlund, som mår bättre efter några dagars sjukdom.

Det var lätt träning i Riga under eftermiddagen.

Hallam ser fram emot mötet med Lettland i Riga med extra intresse.

– Alla som följer VM har väl märkt att det finns en otrolig passion runt det lettiska laget och de går otroligt starkt. De började med ett par förluster men radar upp segrar. Det är ett bra motstånd i en häftig miljö, säger Hallam.

Se tacklingen som skadade Sandin:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet