Göteborg HC är SDHL:s underdog

Publicerad

Det skulle egentligen inte blivit något spel i SDHL, men när Sundsvall drog sig ur högsta serien på grund av ekonomiska skäl, tackade Göteborg HC ja till att överta platsen. Utmaningen: beskedet kom i juni. Nykomlingen hade tappat viktig förberedelsetid.

– Vi tappade ju de viktigaste två månaderna får man ju säga. Det var lite tuffa förutsättningar där med många spelare som redan var uppbokade av de andra klubbarna, säger tränare Jimmy Johansson.

Göteborg HC, som kvalade om en plats i SDHL i våras, behåller dessutom sin plats i division 1. Det innebar att det var en hel extra trupp med spelare och ledarstab som skulle skapas. Så sent som förra veckan trillade ett par nyförvärv in i laget.

Improvisation på försäsongen

På träningarna under försäsongen har de fått improvisera. Klubbens satsning på damhockey i förorten, med lag i flera divisioner, har gjort att det finns många spelare i föreningen och några av dem har fått träna med SDHL-laget nu under sommaren. Allt för att SDHL-spelarna skulle få fullgod träning då laget ännu inte var komplett.

– Det är bara att gilla läget och försöka jobba i ett snabbare tempo och få ihop ett lag och göra det så bra som bara möjligt, säger Anna Borgfeldt som gör sin andra säsong i Göteborgs HC.

”Målet är att hålla oss kvar i SDHL”

Elva nya SDHL-spelare är nu på plats. Division 1-laget har fått nästan lika stor påfyllning, men trots den utmanande försäsongen är det känslan av glädje inför premiären som smittar av sig i korridorerna i Angereds Arena.

– Det ska bli så spännande och se hur det är att spela i högsta ligan med det här laget. Vi försöker få ihop laget så bra som möjligt för att ha en väldigt rolig säsong. Det är så roligt att träna i den här klubben med alla dessa spelare från alla möjliga olika kulturer och länder. Vi ska göra så gott vi kan och målet är ju nu att hålla oss kvar i SDHL, avslutar Anna Borgfeldt.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer