Göteborg tog historisk SDHL-poäng

Det tog 14 matcher, men nu har Göteborg tagit sin första poäng i SDHL-ishockeyn.

Laget föll hemma mot Leksand med 3–4, men först efter förlängning.

Kanadensiskan Caitlin Gilligan räddade poängen när hon kvitterade till 3–3 i numerärt överläge med tre och en halv minut kvar av tredje perioden.

Tvåvägsbacken från Montreal tog sina första skär som konståkare men övergick till hockey som åttaåring. Förra säsongen gjorde hon 0,7 poäng per match för Memmingen i tyska ligan. Målet mot Leksand var 24-åringens första för säsongen.

Göteborg tog klivet in i SDHL när Sundsvall gick i konkurs och drog sig ur i början av sommaren.

Djurgården vann derbyt

Andrea Dalen gjorde mål nummer 12 och 13 för säsongen när hennes Djurgården vann derbyt borta mot SDE med 7–1.