Erika Grahm. Foto: TT

Brynäskaptenen inför SM-finalen: ”Det kommer bli jämna fajter”

Uppdaterad
Publicerad

Inför SM-finalen i SDHL drabbades Brynäs av smittspridning i laget – och finalerna mot Luleå fick skjutas upp en vecka.

Men i morgon är det äntligen dags för den första matchen i SM-finalserien som spelas i bäst av fem matcher.

– Vi har inte ställt in, vi har ställt om, säger Brynäskaptenen Erika Grahm till SVT Sport.

Brynäs blev tvåa i grundserien efter Luleå och i slutspelet har de dominerat. Brynäs har inför finalen vunnit samtliga slutspelsmatcher, och Luleå har förlorat en match.

Gävlelagets kapten Erika Grahm menar att de vill rida vidare på slutspelets framgångar.

– Vi ska fortsätta med känslan vi haft i slutspelet, men sen är det bara att ta en match i taget, säger Grahm.

Brynäs har tvingats till en veckas karantän efter att de drabbats av smittspridning. Spelarna har fått anpassa sig och träna inomhus.

– Vi har inte ställt in, vi har ställt om. Vi har kört träningar online och försökt göra roliga saker tillsammans, säger hon.

Luleåspelaren Emma Nordin menar att de hela tiden varit medvetna om att det fanns risk för finalmatcherna att bli uppskjutna men att att hon tycker att de har hanterat väntan på ett bra sätt.

– Det har gett oss tid att jobba lite extra på vissa detaljer i vårt spel, och vi kommer väl förberedda till finalen, säger hon till NSD.

”Vi kommer att fokusera på vårt spel”

När laget sedan samlades efter en vecka var det enligt kaptenen som att spela under den första dagen på säsongen. Hon menar att truppen nu är mer laddad än den var innan de var tvungna att isolera sig. Grahm menar även att taktiken för att ta hem matcherna mot formstarka Luleå är att fokusera på sitt eget spel och sina egna styrkor.

– Vi är ett väldigt offensivt lag med en god bredd och är starka i alla lagdelar. Vi kommer att fokusera på vårt egna spel, och våra styrkor.

Vad blir avgörande?

– Det lag som är hungrigast för dagen. Det kommer att bli jämna fajter, säger Grahm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.