Erika Grahm låg bakom Brynäs seger mot serieledande Modo, hennes förra lag. Foto: Bildbyrån.

Grahm sänkte gamla laget Modo med hattrick

Uppdaterad
Publicerad

Nyuttagna landslagsspelaren Erika Grahm gjorde tre mål för sitt Brynäs när laget slog hennes gamla klubb, serieledande Modo, med 4-2 hemma i Gävle, en jätteskräll i SDHL.

– Det har varit mycket skador och turbulens under hösten. Det var en viktig och skön seger för laget och något vi verkligen behövde, säger lagkaptenen Grahm till SVT Sport. 27-åringen är en ikon i Modo efter 13 säsonger i Öviks-klubben innan övergången till Brynäs den här säsongen.

Trots de tre målen vägrar Grahm att ta åt sig äran för triumfen.

– Det var absolut inte bara jag. Vi spelade smart och övervägde våra lägen. Vi kunde spela tråkigt när det behövdes. Vi hittade balansen i dag, säger Grahm som ser fram emot att få spela i landslaget igen. Damkronorna åker på en fyrnationsturnering i Saskatoon, Kanada, i början av november.

Skiljer 25 poäng mellan lagen

Det var andra gången den här hösten som lagen möttes.

– Det är speciellt att möta Modo och se de vita tröjorna men eftersom det var andra gången vi möttes så var den premiären avklarad, säger Grahm.

Trots dagens vinst är Brynäs blott åtta av tio lag i tabellen med 15 poäng. Serieledande Modo har 40 poäng.

SDHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

4 - 2

MODO Hockey logo

MODO Hockey

1-1, 1-1, 2-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 101

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.