Grönborg om förstärkningarna: ”De kommer avgöra”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann mot Slovakien i förlängning, men i slutet av matchen tappade de både spelet och ledningen. Förbundskapten Rikard Grönborg var inte helt nöjd.

– Jag tycker vi kommer ut riktigt bra i första perioden och höjde tempot. Andra perioden är i stort sett samma sak och vi gör 3-1. I slutet blev matchen mer en kamp och då kan det gå lite hur som helst, säger han till SVT Sport.

Nu kommer Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm från Nashville. Arvidsson kan vara med redan mot Schweiz imorgon.

– Arvidsson bör dyka upp redan imorgon och då får vi se hans fysiska status. Det är en energispelare som kan avgöra och vi ser honom förstås i en powerplayformation. I det här läget måste man ta in spelare som måste avgöra och det tycker jag från att de här kommer att göra, säger Grönborg.

Kort efter matchen bekräftade även Pittsburghs Patric Hörnqvist för Aftonbladet att han är klar för VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet