Grönborg om Nylander: ”En talang utan dess like”

Uppdaterad
Publicerad

Efter segern mot Schweiz gick William Nylander upp i poängligaledning och hyllades stort av Henrik Lundqvist. Förbundskapten Rikard Grönborg håller med om lovorden.

– En väldigt, väldigt duktig hockeyspelare såklart. En offensiv talang utan dess like som har hittat hem i den kedjan, säger Grönborg till SVT Sport.

Dagen efter segern mot Schweiz tränade Tre Kronor och ställde om siktet till nästa match – Lettland på måndag.

– Det kommer att bli en tuff motståndare. De är tajta i sitt defensiva spel, jobbiga att möta. En bra utmaning för oss, säger Grönborg till SVT Sport.

Ishockey-VM

William Nylander gick upp i poängligatopp efter sina tre poäng mot Schweiz.

– En väldigt, väldigt duktig hockeyspelare såklart. En offensiv talang utan dess like som har hittat hem i den kedjan också, måste jag säga. De kompletterar varandra väldigt bra med ”Bengan” Hörnqvist som verkligen gör grovjobbet och bereder rum väldigt mycket åt både Wennberg och Nylander, säger förbundskaptenen.

– Det är klart att ”Wille” har varit riktigt bra och gjort de avgörande grejerna som vi förväntar oss från honom.

Vad säger du om Elias Petterssons VM så här långt?

– Han har gjort ett väldigt bra jobb, förr eller senare kommer han att få utdelning. Det är bara fråga om när det händer.

Se Lundqvist hyllning till Nylander:

”Bra att få genomkörare”

Henrik Lundqvist kommer enligt Aftonbladet att stå mot Lettland, men planen är att Jacob Markström ska få chansen mot Ryssland på tisdag.

Lundqvist var nöjd efter dagens träning.

– Det är bra att få en genomkörare, slappna av lite och förbereda oss för i morgon. Nu kommer matcherna ganska tätt. Ta ett djupt andetag och jobba på med smådetaljer, det känns rätt bra, säger Lundqvist till SVT Sport.

Ser fram emot kommande matcher

Han ser fram emot de sista gruppspelsmatcherna.

– Ryssland kan vara ett av turneringens bästa lag, Lettland är en lite mindre version av Ryssland. Jag har sett lite highlights från deras tidigare matcher. De håller ihop det bra men får man press på dem i deras egna zon kan de gå bort sig lite. Få dem i sidled, då kommer vi skapa en del lägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet