Foto: TT Nyhetsbyrån

Grönborg väntar med OS-besked efter ny förlust

Uppdaterad
Publicerad

Förluster både mot Ryssland och i avslutningen mot Tjeckien (1–4) i OS-genrepet Channel One Cup.

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg är inte redo att dela ut några OS-biljetter ännu:

– Jag vill inte låsa mig ifall någon får värsta formsvackan. Vad gör man då liksom?

Sveriges facit i genrepsturneringen inför OS i februari blev skralt. En seger mot OS-värden Sydkorea och förluster både mot Tjeckien och Ryssland. I de två matcherna mot etablerat motstånd lyckades svenskarna bara göra två mål totalt.

På sex landskamper den här hösten har Tre Kronor tre segrar och tre förluster.

Motflytet för svenskarna började tidigt i matchen mot Tjeckien.

Efter knappt fyra minuter styrde Joakim Lindström in Alexander Bergströms skott till 1–0, men målet dömdes bort för hög klubba.

Dubbelsmäll innan första pausen

I stället kunde tjeckerna slå till två gånger. Backen Vojtech Mozik sköt 1–0 efter 12.18, på ett skott som inte såg otagbart ut för målvakten Magnus Hellberg.

Drygt tre minuter senare sköt Michal Repik 2–0 i numerärt överläge förbi en skymd Hellberg.

Lindström reducerade

Till slut fick Tre Kronor in en reducering då Joakim Lindström hittade rätt i numerärt överläge, en spelform där Tre Kronor haft svårt att få utdelning.

Svenskarna brände två numerära överlägen efter det och i stället kunde Martin Erat avgöra när han slog in en retur fram till 3–1 efter 14.25. Andrej Nestrasil fastställde 4–1 i tom kasse.

Ljusglimten för Grönborg : Skellefteåkedjan

Förbundskaptenen lyfter fram Skellefteåkedjan med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller samt gnuggarkedjan med Joel Lundqvist, Fredrik Pettersson och Dennis Everberg.

– Sett över de här två turneringarna (Karjala i november också) är det Skellefteåkedjan som har producerat. Det är en bra kedja. Den kedjan med Everberg har gjort vad den skulle plus lite till. I dag kommer (Staffan) Kronwall in efter en ”så där” match mot ryssarna och gör det riktigt bra liksom Niclas Burström.

Nästa gång Tre Kronor träffas är inför avresan till Sydkorea. Landslaget har ett OS-läger utanför Seoul den 8–12 februari med en träningsmatch mot Kanada och ytterligare ett par träningsdagar på plats i Pyeongchang inför OS-premiären mot Norge den 15 februari.

Den finslipningen ska lyfta det offensiva spelet.

– Ett mål mot Ryssland och mot Tjeckien räcker ju inte. Så det är något vi måste fortsätta fila på. Jag ska inte säga att det är problematiskt, men det är något vi måste fortsätta att vrida och vända på. Jag tror att får man träna ihop lite mer så släpper man loss ännu mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.