Michela Cava och Emma Nordin lämnar Luleå Foto: Bildbyrån

Guldspelarna lämnar Luleå: ”Satt oss i en tuffare sits”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå hade räknat med att få behålla poängsprutan Michela Cava.

Men nu står det klart att hon lämnar mästarna.

– Detta har så klart satt oss i en tuffare sits inför säsongen, säger sportchef, Mikael Forsberg.

Luleå meddelar att det nu står klart att två forwards lämnar klubben.

Emma Nordin, som varit i klubben sedan 2015, har valt att testa på ett äventyr utomlands. På 33 grundseriematcher kom det 58 poäng (22+36) från Nordins klubba under 20/21.

Men att Nordin lämnar kommer inte som någon överraskning för klubben.

– Hon var tydlig med att hon ville söka sig utomlands för en ny utmaning. Så henne kunde vi inte räkna med till nästa säsong, även om vi ändå valde att lämna en öppning om förutsättningarna skulle förändras och hon skulle vilja spela kvar i SDHL, säger sportchef, Mikael Forsberg, till klubbens hemsida.

”En tuffare sits”

Tyngre för klubben var samtalet från poängmaskinen Michela Cava som nu valt att lämna. Detta trots att tiden för henne att utnyttja en ”out” i hennes kontrakt hade passerat.

– För Michela Cava var hennes kontrakt skrivet som 1+1. Men när hon inte valde att nyttja sin out före vår deadline hade vi räknat med henne som en av våra spelare även kommande säsong, säger Forsberg och fortsätter:

– Men så i början på juli hörde hon av sig och ville även hon ta sig an en ny utmaning utomlands. Och då vi känner till förutsättningarna inom damhockeyn valde vi att inte stoppa henne från detta, även om detta så klart satt oss i en tuffare sits inför säsongen.

Öst in poäng i SDHL

Cava stod för imponerande 66 poäng (29+37) på 36 grundseriematcher för Luleå under säsongen 2020/21. Dessförinnan spelade Cava en säsong i Brynäs och innan dess även två säsonger i Modo.

Totalt har forwarden på 144 SHL-matcher stått för 230 poäng (104+126). Nu får Luleå leta efter en ersättare för den 27-åriga kandensiskan.

KLIPP: Se tillbaka på Luleås tidigare SM-guld (29 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.