Här är svenskarna som rör på sig i NHL. Foto: Bildbyrån

Hjalmarsson lämnar – efter tio säsonger

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige svenske målvakten, Jonas Gunnarsson, får inte något nytt kontraktsförslag av Nashville. Han är bara en av flera svenskar som nu rör på sig i NHL.

Gunnarsson lämnade Malmö efter säsongen 2015/16 där han imponerat med över 91.00 i räddningsprocent över 44 matcher.

Han åkte över till Nordamerika där det blev 16 matcher med Milwaukee Admirals i AHL under den senaste säsongen.

Free agent 1 juli

Där landade Gunnarsson på 87.70 i räddningsprocent och snittade 3.29 insläppta mål per match, vilket inte är allt för smickrande siffror.

Under måndagskvällen kom beskedet att målvakten från Eksjö, inte får förlängt med Predators utan får söka efter en ny klubb som free agent från 1 juli.

Andra svenskar som rör på sig

Samma sak gäller två andra svenska målvakter. Oscar Dansk dumpas nämligen av Columbus och Anton Forsberg har trejdats från Columbus till Chicago.

Oskar Sundqvist lämnade Skellefteå hemma i Sverige för att testa lyckan i Nordamerika. Efter 18 matcher med Pittsburgh i fjol, står det nu klart att han blivit trejdad till St. Louis Blues.

Niklas Hjalmarsson lämnar Chicago efter tio säsonger i klubben för spel i Arizona Coyotes. Där blir han lagkamrat med en annan svensk backklippa, Oliver Ekman-Larsson.

Christian Folin lämnar Minnesota och kommer att bli free agent när juni blir juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.