Gustav Forsling firar med målvakten Sergej Bobrovsky. Foto: TT

Gustav Forsling målskytt i Floridas rekordperiod

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Forsling gjorde 3-2-målet när hans Florida vann första perioden mot Montreal med 7-3. De sju målen är rekord för Florida i en period och ett från alla tiders rekord som just Montreal har med åtta – för 101 år sedan.

– Jag har inte sett något liknande under 25 år, säger Floridas tränare Paul Maurice.

Florida vann matchen med 9-5 och det var femte matchen i rad som solskenslaget tog poäng.

– Jag har inte sett något liknande under 25 år, det blev mål hela tiden. Det var fler mål än det skapades chanser och det är väldigt sällan man får vara med om det. Allt jag kan säga är att det påverkade båda lagen för resten av matchen, säger Floridas tränare Paul Maurice til NHL:s hemsida.

Målvakt utbytt efter sex minuter

När 26-årige Forsling, med förflutet i Linköping, tryckte in ett skott vid sidan av Sam Montembeaul byttes denne ut till förmån för Jake Allen i Montreals mål. Då hade det gått 6.04. När Aaron Ekblad gjorde 4-3 för Florida efter 9.09 var de sju målen på så kort tid ett NHL-rekord. De tio målen i första perioden var tangerat rekord i NHL.

Flest mål i någon period är tolv.

Det hade skjutits elva skott för att göra de sju målen. Montreal var allra effektivast och hade gjort mål på de tre skott de skjutit.

– Om du råkade komma 30 minuter för sent ångrar du det förmodligen. Förhoppningsvis fastnade ingen i trafiken. Det finns en del att rätta till men en vinst är en vinst, säger Matthew Tkachuk som gjorde fyra poäng (1+3). 

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

9 - 5

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

7-3, 2-1, 0-1
FLA Live Arena, Sunrise, FL
Publik: 17372

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.