Gynge spräckte måltorkan Foto: Bildbyrån

Gynge bakom Växjös seger – första målen i år

Richard Gynge värvades till Växjö som en potentiell poängkung men produktionen har uteblivit. Men efter tolv mållösa matcher hittade 33-åringen rätt för första gången i år, när han nätade två gånger om i Växjös hemmaseger mot HV71, 5-1.

– Det har varit frusterande, men man kan inte gräva ner sig och lägga sig ner, utan man får kriga på, säger Gynge till C more.

Den 30 december var senast Richard Gynge gjorde mål. Därefter har det endast blivit fyra assist och speltiden har sjunkit för spelaren som gjorde 44 poäng på 46 matcher senast han spelade i Sverige och Växjö.

Hammarbyfostrade Gynge har dragits med en överkroppsskada under säsongen, som har hämmat honom.

– Jag har ont varje gång jag har pucken, sa han till Smålandsposten i slutet på januari.

I mötet med HV71 hittade Gynge rätt efter drygt sju minuters spel, hans första fullträff under 2020. Växjö fortsatte ånga på och vann skotten i den första perioden med 12-4.

Växjö gick ifrån till 3-1 och två minuter före slutsignalen av den andra perioden skickade Gynge in sitt andra mål för matchen, hans åttonde för säsongen.

Växjö, som under en tung period bara gjorde två mål på fyra matcher, har nu två raka segrar, där de sammanlagt gjort tio mål.

– Det var riktigt skönt. Vi har jobbat hårt men inte fått ut så mycket av det. I dag har vi roligt där ute.