Haga hattrickhjälte – sköt Djurgården till slutspel i CHL

Djurgården är klart för slutspel i CHL efter att Michael Haga skjutit tre mål i 6-3-segern hemma slutspelsklara Mannheim.

Även i Göteborg blev det en målrik tillställning. Frölunda körde över Cardiff med 9-2 där Joel Lundqvist gjorde ett hattrick.

– Det var skönt att göra det tredje. Jag såg att (Rhett) Rakhshani dök upp på returen men lät pucken gå in. Det var ödmjukt, säger Lundqvist till SVT Sport.

Djurgården behövde ta en poäng på de två resterande matcherna för att säkra en slutspelsplats. Hemma mot Mannheim rivstartade laget och ledde med 3-0 efter den första perioden.

Redan klara Mannheim jobbade sig in i matchen och reducerade till 3-4 i den andra perioden. Då lade Haga i en extra växel och gjorde både 5-3 och 6-3 i den sista perioden och Djurgården är klart för slutspel. Haga spelade även fram till två av målen och var direkt inblandad i fem av sex mål för Djurgården.

Lundqvist hattrickhjälte mot Cardiff

Joel Lundqvist gjorde samma sak i Göteborg och fick ordning på sitt frånvarande målskytte. I SHL står han fortfarande på noll gjorda mål den här säsongen, men i CHL stämmer det bättre. På fyra matcher har han nu gjort fem mål och lagkaptenens målskytte gjorde inte bara honom själv glad utan även lagkamraterna.

– Vi sa till varandra att vi skulle göra allt för att Joel skulle få göra fyran också, säger Lasch till SVT Sport.

När Joel Lundqvist gjorde hattrick senast vet han inte själv.

– Jag har så dåligt minne, jag får kolla något gammalt tidningsklipp.

Frölunda vann med 9-2 och är nära en säkrad slutspelsplats i CHL. Nästa vecka åker laget till Cardiff för returmöte, vilket är den sista matchen i gruppspelet.