Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Håkan Loob om Joel Lundqvist: ”En spelare som alla lag önskar ha”

Uppdaterad
Publicerad

Joel Lundqvist väljer att avsluta karriären efter säsongen.

SVT Sports hockeyexpert Håkan Loob sätter ord på Frölunda-stjärnans betydelse.

– Jag är oerhört imponerad över den karriär han haft, säger Loob.

I början av mars fyller Joel Lundqvist 41 år. Efter säsongen väljer Frölundas lagkapten att avsluta sin spelarkarriär.

– Det har varit en av SHL:s absolut mest tongivande spelare i sitt Frölunda. Han har nått jättestora framgångar, både i Frölunda och med landslaget. Det är en väldigt bra hockeyspelare och framför allt en stor lagkapten, säger SVT Sports hockeyexpert Håkan Loob.

Bland annat har Lundqvist vunnit tre VM-guld, fyra SM-guld och fyra CHL-titlar. Håkan Loob försöker sätta ord på vad han har betytt för Frölunda.

”Excellent ledarskap”

– Man får använda bland de största orden som finns. Han har verkligen varit en stor del bakom framgångarna som Frölunda nått. Som ledare har han visat ett excellent ledarskap, både på och utanför isen, säger Loob.

Vad har utmärkt honom som spelare?

– Det stora hjärtat. Att han alltid varit så driven, oavsett om det varit en försäsongsmatch eller en SHL-final. Och som ledare är det precis vad man önskar sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.