Hampus Lindholm. Foto: TT

Hampus Lindholm byter NHL-klubb

Uppdaterad
Publicerad

Hampus Lindholm byter klubb i NHL.

Från Anaheim Ducks till Boston Bruins.

Det har spekulerats en hel del om vart Lindholm, som är inne på sitt sista år på kontraktet, ska hamna. I fredags bänkades han i Anaheims match mot Florida Panthers för att inte riskera att bli skadad vilket brukar vara ett tecken på att en bytesaffär kan vara på gång.

Nu är det klart att hans nästa klubbadress blir Boston Bruins. Den före detta NHL-målvakten Kevin Weekes var först med avslöjandet på Twitter och några timmar senare offentliggjordes bytesaffären av NHL.com.

I utbyte får Anaheim ett förstarundeval i årets draft, två andrarundeval 2023 och 2024 samt två spelare: den 23-årige finländaren Urho Vaakanainen och den 31-årige veteranbacken John Moore. Anaheim fortsätter även att betala hälften av svenskens lön (runt 2,6 miljoner dollar) under resten av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.