Adrian Kempe. Foto: Bildbyrån

Kempe får chansen i Tre Kronors nya superkedja

Publicerad

Här har ni centern som får chansen mellan Nashvilles superspelare Filip Forsberg och Viktor Arvidsson – det blir Adrian Kempe enligt uppgifter till SVT Sport. – Han passar in med de där killarna tror vi. Vi vill ge dem chansen tillsammans sen får vi se, säger Garpenlöv till SVT Sport.

Han har använts både som ytter och som center i VM. Man kan kalla honom för Rickard Grönborgs lilla hjälpreda. Los Angeles Kings-spelaren har flyttats runt i olika kedjekonstellationer under hela turneringen och gjort ett bra jobb i såväl en defensiv som en offensiv roll.

När han fick chansen i numerärt överläge, ja då small det direkt. Han har dessutom producerat oavsett i vilken kedja han spelat. Han har producerat ett mål och fyra assist på sex matcher i VM och nu får han drömrollen. En roll han vant sig vid genom spel i Los Angeles.

– Han passar in med de där killarna tror vi. Vi vill ge dem chansen tillsammans sen får vi se, säger Garpenlöv till SVT Sport.

Kommer ni ha mer tålamod nu? Adrian har ju fått flytta på sig en hel del hittills?

– Han har gjort ett bra jobb över allt och nu blir det spännande att se vad han kan göra i den nya omgivningen.

Garpenlöv berättar också om förändringar i spelet i numerärt överläge.

– Vi har så många bra offensiva spelare i laget nu och anfallare i synnerhet så därför tar vi bort en back i varje power play-uppställningen och kör fyra forwards. Vi vill få med alla i de offensiva situationerna.

Sveriges lag mot Ryssland (bekräftat):

1. Mika Zibanejad, Rickard Rakell, Mattias Janmark.

2. Adrian Kempe, Filip Forsberg, Viktor Arvidsson

3. Mikael Backlund, Patric Hörnqvist, Gustav Nyquist

4. Jacob de la Rose, Johan Larsson, Magnus Pääjärvi

Extraspelare: Lias Andersson, Dennis Everberg

Backpar:

Oliver Ekman Larsson, Adam Larsson

John Klingberg, Hampus Lindholm

Mattias Ekholm, Mikael Wikstrand

Står i mål: Anders Nilsson. Avslöjades igår.

Skadade: Elias Pettersson, Erik Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer