Hanna Olsson, troligen borta hela den kommande säsongen. Foto: Bildbyrån

Hanna Olsson: Jag siktar in mig på nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

HV 71 och landslagets Hanna Olsson siktade på en ny stark säsong. Men olyckan var framme och hon skadade knät allvarligt på träning.

– Jag är inställd på att jag inte kommer tillbaka den här säsongen, säger hon till SVT Sport.

Den 21-åriga HV-anfallaren gjorde hela 50 poäng på 38 matcher förra säsongen, och i landslaget har hon varit bosatt i länge, och var uttagen till säsongens första landslagstrupp.

Men årets säsong startade på värsta tänkbara sätt. Efter bara en dryg vecka på is vred hon till det främre korsbandet så att det gick av.

– Jag åkte mot mål och fastnade i isen och knät vek sig bakåt, berättar hon.

Hon hjälptes av banan och in i omklädningsrummet. Men då trodde hon inte att det var så allvarligt.

– Nej, jag kände inte direkt vad som hade hänt för jag hade så mycket adrenalin.

Stort stöd

Olyckan skedde för en vecka sen och de första dagarna var tunga. Det här är första gången som Hanna har drabbats av en så här allvarlig skada.

– Först kändes det helt värdelöst och tråkigt, säger hon. Men det har varit så jättemånga fina människor som hört av sig. Familjen och vänner har stöttat. Så efter några dagar så började jag ställa mig in på rehaben.

– HV har hjälpt mig mycket och jag fick snabbt en undersökning och jag ska snart träffa den läkare som ska operera mig. Jag hoppas att det kommer att ske snart.

Hanna Olsson är, trots allt, tacksam för den snabba hjälp hon fått. I coronatider kan man inte veta om det ska bli långa väntetider. Efter operationen är det en lång rehabilitering som gäller.

– Jag ska jobba hårt och sköta mig exemplariskt.

Hanna Olsson tror att det som gjort henne till en framgångsrik hockeyspelare också kan hjälpa henne att komma tillbaka.

– Det kommer säkert perioder då allt känns jobbigt. Men jag har alltid varit en riktig tävlingsmänniska, så jag ser det som en utmaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.