Under presskonferensen där tvillingarna meddelade att de lägger skridskorna på hyllan. Foto: TT

Så hyllas Sedin efter beskedet: ”I 18 år har vi sett magi på isen”

Publicerad

Daniel och Henrik Sedin avslutar sina karriärer i NHL-laget Vancouver Canucks. Nu hyllar fans och sportjournalister bröderna.

En halvtimme efter att bröderna Sedin meddelat sitt beslut hade biljetterna till nästa match sålt slut, enligt Vancouver sun.

På Twitter tar fansen farväl under hashtaggen #thankyousedins och kallar tvillingarna för hjältar.

”I 18 år har vi sett unik magi på isen”, skriver kanadensiske komikern och skådespelaren Brett Butt, och fortsätter:

”Det finns inte ord för att beskriva den magin. I Vancouver kallar vi den 'Sedinery'”.

”Symboliserar det bästa”

Lokale sportkrönikören Ed Willes skriver:

”De har varit med oss i nästan två decennier, vilket betyder att en hel generation av Canucks-fans har växt upp med berättelsen om de enastående tvillingarna från Örnsköldsvik, två män som kom att symbolisera det bästa i spelet och det bästa i oss”.

”Fick motståndarna att skaka på huvudet”

Nyhetsbyrån The Canadian press skriver att ”deras förmåga att finna varandra på isen fick motståndarna att skaka på huvudet” och CBC news:

”Det är en prestation för en idrottare att hyllas av en nära på samstämmig hockeyvärld, men så var det för tvillingarna Sedin när de meddelade att de slutar”.

Se SVT:s minidokumentär om Sedinbrödernas NHL-draft 1999:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer