Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joakim Lindström historisk målskytt. Foto: Bildbyrån

Här blir Joakim Lindström historisk

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Lindström, 38, fortsätter att leverera på hög nivå.

Mot Linköping blev han Skellefteå AIK:s bäste poänggörare genom tiderna.

– Det är väl ingenting jag tänkt på så jättemycket men nu när rekordet väl är slaget så känns det bra, säger Lindström till SVT Sport.

Han tvekade länge inför en fortsättning, men för en dryg månad sedan valde Joakim Lindström att skriva på ett nytt kontrakt med Skellefteå och i dag slog han klubbens poängrekord genom tiderna när han skickade in 6–2-målet mot Linköping i mitten av den tredje perioden.

Sammanlagt har det blivit 466 poäng på 481 matcher för Lindström i Skellefteåtröjan. Det tidigare rekordet hade klubbikonen Pär Mikaelsson.

– Det är väl ingenting jag tänkt på så jättemycket men nu när rekordet väl är slaget så känns det bra, säger Lindström till SVT Sport.

Men rekordjakten var ingen större faktor när han bestämde sig för att spela ännu en säsong.

– Det var inte en så stor del av det. Det handlade mer att jag skulle hitta motivation och det rätta energin och krafterna som krävs för en SHL-säsong och det tycker jag att jag har nu, säger Lindström till C More.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.