Här får St Louis-supportern en egen ring

Uppdaterad
Publicerad

Laila Anderson är St Louis Blues kanske mest kända supporter.

Nu har hon belönats på ett riktigt speciellt sätt.

Hon har fått en alldeles egen Stanley Cup-ring – med 282 diamanter.

När St Louis Blues förra säsongen överraskande vann Stanley Cup uppmärksammades en supporter lite extra: 11-åriga Laila Anderson, som lider av den ovanliga sjukdomen HLH (som påverkar immunsystemet och endast 15 barn i hela världen diagnostiserats med).

Hon utvecklade en särskild vänskap med backen Colton Parayko, och var en trogen gäst på deras matcher – efter att hennes flera månader långa isolering brutits. När laget vann Stanley Cup, för första gången i klubbens historia, fick hon till och med komma ut på isen och lyfta bucklan.

282 diamanter

Och nu har hon fått en alldeles särskild gåva av klubben. När spelarna tidigare i veckan fick ta emot sina Stanley Cup-ringar – som består av 14 karat vitt och gult guld  och 282 diamanter – så var LAILA ingraverat, precis som texten ”PLAY GLORIA”, en referens till Laura Branigans gamla dänga ”Gloria”, som spelades efter alla lagets segrar på hemmaplan.

Men inte nog med ringhyllningen till Laila Anderson. I förrgår fick hon nämligen besök hemma, av nämnde Colton Parayko och svenske Alexander Steen.

– Du vet hur mycket du betyder för oss och vilken inspiration du har varit för så många personer. Så jag och Colton är här och representerar vår organisation och alla där, så vi har något som vi vill att du ska öppna, sade Steen.

”Borde inte röra den”

När hon öppnat sitt paket visade det sig att den innehöll en alldeles egen ring till henne.

– Det känns som att jag inte borde röra den, sade den gråtande Laila när hon såg vad det var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.