Här får Stanley Cup-vinnaren Hedman ta emot fina priset

Uppdaterad
Publicerad

Tio mål, 12 assist och 22 poäng totalt i slutspelet. För den skörden belönades Victor Hedman med Conn Smythe Trophy – priset som Stanley Cup-slutspelets mest värdefulla spelare.

– Det är en dröm som blir sann, det bästa jag har varit med om i min ishockeykarriär, säger 29-åringen.

Tampa Bay besegrade Dallas med 2-0 i den sjätte finalmatchen – och tog därmed hem finalserien med 4-2 i matcher.

Modo-fostrade Victor Hedman slog till med tio mål i slutspelet – flest mål av alla backar i årets slutspel och fler än vad någon annan back gjort på 26 år.

– Den sista perioden var den längsta i mitt liv. Jag har inte ord … Det är så mycket känslor just nu, säger VHedman i en intervju på isen direkt efter slutsignalen och det stora segerjublet

Direkt efter intervjun fick den svenske backstjärnan ta emot Conn Smythe Trophy, priset som den mest värdefulle spelaren under slutspelet.

Hyllas av lagkaptenen: ”Kärlek och beundran”

Av svenskar har bara Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg tidigare fått ta emot det priset.

– Att se ”Heddy” vinna Conn Smythe Trophy, att bli utsedd till den bäste spelaren i världen i slutspelet, och att se hur vår relation vuxit till det den är idag, det är bara kärlek och beundran, säger Tampas lagkampten Steven Stamkos.

KLIPP: Brayden Point och Blake Coleman målslyttar i avgörande matchen.

Victor Hedman

Namn: Victor Hedman.

Ålder: 29.

Klubb: Tampa Bay.

Moderklubb: Modo.

Antal NHL-säsonger: 11.

Främsta meriter: Stanley Cup-mästare 2020, VM-guld 2017, VM-brons 2010, Stanley Cup-finalist 2015, Norris Trophy 2018 (i år nominerad för fjärde året i rad), Guldpucken 2015, årets rookie i elitserien 2009.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.