Patric Hörnqvist och John Klingberg. Foto: Jasen Vinlove

Här kastar de svenska NHL-stjärnorna handskarna

Uppdaterad
Publicerad

De har spelat tillsammans i landslaget i flera turneringar.

Men när Florida tog emot Dallas inatt var inte Patric Hörnqvist och John Klingberg bästa vänner.

Efter en avblåsning kastade svenskarna handskarna och ett slagsmål utbröt mellan dem.

Det var i slutet av den andra perioden vid ställningen 1-1 som de bägge svenskarna skulle puckla på varandra.

Efter en avblåsning framför Dallasmålvakten gav John Klingberg en crosschecking i ryggen på Patric Hörnqvist och efter det började de att puckla på varandra.

Några sekunder senare kastade de även handskarna och ett rallarslagsmål utbröt. Efter ha delat ut några slag mot varandra gick domarna in och avbröt det hela och spelarna fick sitta fem minuter vardera i utvisningsbåset.

”Skrattade åt det”

”Bengan är en favorit hos mig. Men han är riktigt jobbig framför mål när man möter honom. Det hände liksom bara och vi hade en riktigt dålig period och var fortfarande med i matchen. Så jag kände väl lite att det var värt det att bara få ett stopp i spelet. Vi skrattade åt det efter”, skriver Klingberg i ett sms till SVT Sport efter matchen.

Kort efter slagsmålet gjorde Florida 2-1 i en match som de till slut vann med 3-1. I och med segern leder nu Florida Central Division, medan Dallas förlorade sin sjätte raka match.

Se slagsmålet i klippet ovan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.