Här placerar Mika Zibanejad in pucken via ribban – målskytt när Rangers vann

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad stod för ett mål och en assist när New York Rangers besegrade San Jose med 6–5 natten mot måndagen. Trots det var svensken inte nöjd.

– Det var inte den ultimata matchen, säger han efteråt.

New York Rangers, som vunnit 16 av de senaste 19 matcherna, fick det onödigt spännande mot San José som förlorat 11 av sina 12 senaste bortamatcher.

San José tog kommandot i första perioden och tog ledningen efter fyra minuter. Men när perioden var slut hade allt vänt och Rangers ledde med 3–2 efter två mål av Artemi Panarin och ett av Mika Zibanejad.

Zibanejads mål: ett skott från rätt snäv vinkel där pucken letade sig in efter en ribbträff. Målet var den svenske centerns sjätte för säsongen. Han har gjort poäng i sju raka matcher.

Hattrick av Panarin

15 minuter in i andra perioden hade Rangers dragit ifrån till 6–3, efter att bland annat Panarin fullbordade ett hattrick.

Men San José pressade på och lyckades reducera först till 6–4 genom svenske Fabian Zetterlund assisterad av Mikael Granlund och sedan till 6–5 genom Alexander Barabanov med bara 4.10 kvar av matchen.

– Det var inte den ultimata matchen. Vi kunde ha gjort ett bättre jobb när vi hade 6–3 och skulle inte ha släppt dem tillbaka in i matchen, säger Mika Zibanejad efter matchen.

Nattens seger innebar en milstolpe för New York Rangers. Laget har nu 3 000 vunna matcher i klubbens historia. Det är femte laget i NHL som passerat den siffran.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

6 - 5

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

3-2, 1-1, 2-2
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 18006

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.