Rögles Adam Engström, 19, räddade på mållinjen när han fick pucken i ansiktet. Foto: TV4 Play

Här räddar han med ansiktet på mållinjen – blir matchhjälte

Topptippade Rögle har haft en tung start på säsongen.

I matchen mot Luleå gjorde Rögle-backen Adam Engström, 19, allt för att vinna och blev matchhjälte när han räddade Jonas Berglunds skott med ansiktet på mållinjen.

– Väldigt uppoffrande försvarsspel från den unga backen, säger SVT:s expert Johanna Dahlén.

Inför hemmamatchen mot Luleå hade Rögle, som tippats högt av många experter inför säsongen, bara tagit två vinster på sex matcher.

Efter en mållös första period satte Rodrigo Abols sitt tredje mål för säsongen för 1–0 till Rögle fem minuter in i andra perioden.

Några minuter senare skulle Luleås Jonas Berglund lyfta in pucken i öppet mål för kvittering, men Rögles talangfulle back, Adam Engström, räddade på mållinjen när han fick pucken i ansiktet.

– Lite tur är det ändå att han räddar den där pucken, Adam Engström. Men ett väldigt uppoffrande försvarsspel från den unga backen. Det ser ut att göra lite ont, säger SVT:s expert Johanna Dahlén.

Engström draftades av Montréal Canadiens i tredje rundan i NHL-draften 2022.

Rögle vann med 1–0 och Engströms ansiktsräddning blev onekligen matchavgörande.