Logan Couture uppvaktas hårt av Cale Makar när han gör ett av sina tre mål på Philipp Grubauer. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hattrick av Couture när San Jose vann i Colorado

Logan Couture gjorde hattrick när San Jose vann i Colorado med 4-2 och leder kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.

– Jag ville göra mål och bidra till laget som ledare, säger Logan Couture efter karriärens första hattrick i ett slutspel i Viasats sändning. Han leder slutspelets skytteliga med nio mål.

Colorado kvitterade till 2-2 genom Matt Nieto som via skridskon fick in pucken bakom San Joses målvakt Martin Jones som långsamt fick se pucken studsa in i mitten av den tredje perioden. Erik Karlsson var passiv i uppbyggnadsfasen till målet och kan pusta ut över att San Jose snabbt kunde replikera.

San Jose slog tillbaka efter en minut

Dryga minuten senare (1.05) spelade nämligen Gustav Nyquist fram pucken till Logan Couture som tog sig in mot målet från högerkanten och via närmsta stolpen, en minimal lucka, gjorde  han 3-2 för San Jose.

Med halvminuten kvar fastställde sedan Couture 4-2 efter att ha vispat iväg pucken från mittzon i det tomma Coloradomålet.

Innan dess hade Couture kämpat in 1-0-pucken, där även Nyquist var med på en assist i slutet av den första perioden.

– Jag är van att spela under press, så det är ingen nyhet för mig under mina tio år i klubben. Men vi har aldrig vunnit Stanley Cup och det är dit jag vill, säger Couture.

San Jose leder matchserien med 2-1. Även nästa match spelas i Colorado, vilket sker natten mot lördag. Dagens match tog slut 06.30 svensk tid.