Hattrick av Gynge när Växjö tog revansch och bröt svit

Uppdaterad
Publicerad

Richard Gynge gjorde tre mål och passade fram till ett när Växjö vann hemma mot Timrå med 5-2 och tog ett kliv mot att nå topp sex och en direktplats i kvartsfinalen.

– Det var jätteroligt, en viktig omstart, och vi fick bra utdelning och skönt att få vinna. Det finns delar av säsongen där man pratar om processen men det finns också delar av säsongen där vi måste vinna, säger Gynge till C More.

Växjö hade inte spelat sedan man förlorade mot Timrå med 0-3 den 22 januari. Dessutom fick Växjö stopp på en fyra matcher lång förlustsvit.

– Jag har tränat mycket runt kassen och när jag inte hänger med längre får jag hålla till där jag gör minst skada, säger 35-årige Gynge ödmjukt.

Gynge förhindrade förlängning

Matchen såg ut att gå mot förlängning när Gynge avgjorde för Växjö. Med fem minuter kvar kom han i ett bra läge i powerplay och sköt in 3-2 distinkt efter en öppnande passning från Joel  Persson.

Med två minuter kvar visade Gynge återigen sitt målsinne och vispade in retur som Jacob Johansson hade släppt och visade leende upp tre fingrar för fansen på läktaren efter 4-2-målet.

– 35 år ung och han var riktigt bra i kväll, säger SVT Sports expert Jonas Andersson om Gynge.

Martin Lundberg satte 5-2 i tom kasse efter ett skott från mer än halva plan.

– Det är ingen bra insats över 60 minuter men det stod och vägde och vi fick en utvisning emot oss, säger Timrås assisterande tränare Anders Karlsson.

Timrås Ty Rattie hade ett frläge vid 2-2, vilket kunde tagit matchen åt en annan riktning.

Nu väntar ytterligare fyra bortamatcher för Timrå.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

5 - 2

Timrå IK logo

Timrå IK

1-1, 1-1, 3-0
Vida Arena, Växjö
Publik: 1820

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.