Hattrick av historisk Leo Carlsson – hyllas: ”Stjärnspelare”

Uppdaterad
Publicerad

Succén fortsätter för Leo Carlsson.

I natt blev 18-åringen den yngste svensken att göra hattrick i NHL.

– Om vi vunnit hade det varit ännu bättre, men tre mål är så klart kul att få göra, säger han i tv-intervjun efter matchen.

Se Leo Carlssons hattrick i klippet i toppen av artikeln!

Leo Carlsson, som fyller 19 år i slutet av december, är inte bara den yngste svensken utan likväl klubben Anaheims yngste spelare någonsin att göra hattrick i en NHL-match.

Endast 19 spelare i den nordamerikanska hockeyligans historia har dessutom lyckats med bedriften när de varit yngre än 19 år, skriver nhl.com.

Efter matchen hyllas han av sin tränare.

– Det är en spelare. Han kommer att bli en stjärna i den här ligan. Jag menar, han kunde ha gjort fem mål idag. Han missade några chanser, men han är en stjärnspelare, säger Anaheim coach Greg Cronin

De tre målen räckte dock inte till seger utan bortalaget Philadelphia vann till slut med 6–3. Som närmast kom Anaheim underläge, 3–5, efter Carlssons mål i numerärt överläge i tredje perioden innan Philadelphia definitivt kunde avgöra när Anaheim tog ut målvakten.

– Om vi vunnit hade det varit ännu bättre, men tre mål är så klart kul att få göra. Om jag hunnit kolla hur många sms jag fått ännu? Nä, men det är också tidig morgon i Sverige, säger han.

SE ÄVEN: Nylander lyfts fram efter briljanta passningen: ”Va? Han har show”

NHL

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

3 - 6

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

0-2, 1-1, 2-3
Honda Center, Anaheim, CA
Publik: 15550

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.