31-årige Brandon Sutter (nr 20) gratuleras av sina lagkamrater i Vancouver efter karriärens första hattrick. Foto: TT

Hattrick av veteran efter 13 år: ”Visste inte om det någonsin skulle hända”

Vancouvers Elias Pettersson spräckte sin målnolla för säsongen och den fem matcher långa poängtorkan i hemmamatchen mot Montreal häromdagen.

I 7–1-mötet med Ottawa var han återigen utan poäng.

I stället handlade matchen i Rogers Arena om lagkamraten Brandon Sutter. 31-åringen, som debuterade i ligan säsongen 2008–2009, stod för NHL-karriärens första hattrick.

9.31 minuter in i första perioden satte han första målet och sedan avslutade han andra respektive tredje med att pricka in ytterligare mål för Vancouver.

”Det tog bara 13 år”

– Det känns verkligen bra eftersom man inte vet om man någonsin kommer att göra ett hattrick. Det tog bara 13 år och jag var ganska taggad. Det var en bra vinst för laget och gav oss lite självförtroende, säger Sutter till Vancouver Sun efter sin 735:e NHL-match.

Svenske Alexander Edler ordnade säsongens andra poäng när han assisterade Sutter till 1–0-målet och Nils Höglander är nu uppe i fyra poäng efter assisten till Tanner Pearsons 3–1 i andra perioden.