Mika Zibanejad firar ett av sina tre mål för matchen Foto: TT Nyhetsbyrån

Hattrick för Zibanejad – åtta poäng på två matcher

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad har inlett årets NHL säsong strålande. Efter 1 mål och tre assist i säsongspremiären mot Winnipeg slog svensken till med ett hattrick inatt mot Ottawa. – Den här kvällen kommer jag aldrig att glömma, sa hattrickhjälten till Canadian Press efter matchen.

Ledning i en ung poängliga och två inledande segrar för Rangers, det är Mika Zibanejads facit efter två omgångar i världens bästa hockeyliga. Idag var den före detta djurgårdsspelaren tillbaka där hans NHL-karriär tog fart, i Ottawa. Men Zibanejad visade inget pardon och slog till med sitt tredje hattrick i NHL-karriären när Rangers vann med 4-1.

Svensken lyckades dessutom med konststycket att göra mål i power play, numerärt underläge och spel fem-mot-fem.

– Klart att det är speciellt att få göra ett hattrick här, då mitt NHL-äventyr började här. Jag är tacksam över att Ottawa gav mig chansen att få spela i den här ligan. Den här kvällen kommer jag aldrig att glömma, sa Mika till Canadian Press efter matchen.

Klapp-klapp-spel till 2-0

Zibanejads andra mål var kvällens delikatess. Efter en lång passning från defensiv zon fann sig Zibanejad ensam mot en försvarare tillsammans med lagkamraten Pavel Buchnevich. Pucken gick som ett snöre mellan de två Rangersspelarna och den svenske 26-åringen kunde till slut enkelt lägga in 2-1 i bakom en totalt bortgjord Craig Anderson i Ottawakassen.

Zibanejad avslutade kvällen en utsökt assist till kedjekamraten Artemi Panarin. Utan att titta på sin mottagare skickade svensken en perfekt passning på bladet till Panarin som satte dit 4-1.  Det betydde hattrick och en assist för svensken för aftonen. Åtta poäng på två matcher innebär att Zibanejad tar en tidig ledning i NHLs poängliga, tre framför närmast jagande.

Henrik Lundqvist fick spelledigt för kvällen och kunde bara titta på när kollegan Alexander Georgiev stod för en stabil insats med 24 räddningar.

NHL

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

1 - 4

New York Rangers logo

New York Rangers

1-1, 0-2, 0-1
Canadian Tire Centre, Ottawa
Publik: 15135

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.