• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från brand i Kivik. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Han kommer bli bäst i världen”

Hedman: ”Han kommer bli bäst i världen”

Publicerad

NHL är på plats i Sverige och i helgen möts Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning i ett dubbelmöte i Globen. Matchen i matcherna kommer att handla om Sveriges just nu bästa försvarare, Victor Hedman och nästa storstjärna, Rasmus Dahlin.
– Han kommer bli bäst i världen på sin position. Han har redan lyft Buffalo, styr och ställer i powerplay och får mycket istid, säger Hedman om Rasmus Dahlin till SVT Sport.

Det finns flera likheter mellan de båda svenskarna. De är långa, stora backar som valdes tidigt i draften. Hedman valdes som nummer två 2009 och Rasmus Dahlin blev i fjol den andra svensken, efter Mats Sundin, att väljas som nummer ett. Och den tio år äldre backen från Örnsköldsvik har betytt mycket för Dahlin under hans resa till NHL.

– Jag träffade han för första gången när jag var 12 år, på ett hockeyläger. Han är en av de största och det är klart man kollade mycket på honom när man var liten. Det var han man kollade upp och jag tror att han har haft väldigt stor del i min karriär.

”Det är once in a lifetime”

Victor Hedman prisades som NHL:s bästa back 2018. Ett pris han är övertygad om att även 19-åringen kommer kunna placera i sitt prisskåp så småningom.

– Han kommer bli bäst i världen på sin position. Han har redan lyft Buffalo. Hans skridskoåkning, klubbteknik, spelsinne är ju världsklass redan nu. Där låg man i lä i hans ålder.

Trots att Victor Hedman har spelat över tio säsonger i NHL så är det en spänd 29 åring som väntas komma till spel.

– Det är oerhört stort. Jag har sagt det många gånger tidigare, det är ” once in a lifetime”. Man börjar bli lite nervös redan nu, jag brukar ju inte vara det innan matcher men att få komma hem och spela inför svenska folket, familj, vänner, det betyder som oerhört mycket för mig.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hedman om Dahlin: ”Kommer bli bäst i världen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer