Foto: SVT/TT

Elias Pettersson: ”Känner mig starkare nu”

Uppdaterad
Publicerad

Skadan förstörde stora delar av förra säsongen.

Nu spänner Elias Pettersson bågen inför nästa.

– Jag känner mig starkare nu, säger NHL-stjärnan till SVT Sport.

Han har inte spelat en match sedan den 2 mars på grund av en handledsskada som gjorde att han missade fler än 30 matcher.

Efter intensiv rehab är Elias Pettersson nu tillbaka på banan.

– Det tog otroligt lång tid att läka, längre än vad jag trodde. Men i dag känns det jättebra. Jag tränar på för fullt och skjuter för fullt, det är läkt till hundra procent, säger Vancouverstjärnan, som dragit nytta av återhämtningstiden.

– Jag känner mig starkare nu skulle jag säga. Jag har kört rehab hela sommaren så på det sätter känner jag mig starkare.

”Fick lite uppmärksamhet”

Träningen har gett resultat även i kommentarerna på sociala medier.

En bild från Greklandssemestern med vännerna i juli skvallrar om att muskelmassan ökat.

– Ja, det fick lite uppmärksamhet, det var lite kul. Man har tränat mycket i sommar, det är kul att det syns lite resultat, det har det inte gjort tidigare (skratt).

Vad säger du om uppmärksamheten?

– Det är bara kul, men jag gör det inte för Instagram utan för att kunna spela så bra hockey som möjligt.

Med ett par månader kvar till NHL-premiären står 22-åringen utan kontrakt då parterna fortfarande inte kommit överens.

– Det är inte nära att sajna. Det är fortfarande diskussion men jag har mina agenter som jobbar på det, säger Elias Pettersson till TT.

Välkomnar OEL

Förra säsongen blev inte alls som Pettersson eller Vancouver tänkt sig. Klubben missade slutspel  för femte gången på sex år och i intervjun med SVT Sport understryker Pettersson att han är sugen på revansch.

Inför säsongen får han också sällskap av nya spelare i laget, däribland svenske Oliver Ekman-Larsson som lämnar Arizona efter elva säsonger.

– Jag har spelat med honom flera gånger i landslaget, man känner honom bra. Sen har vi spelat i samma division också. Men det är bättre att ha honom i samma lag, säger Pettersson.

För egen del har Elias Pettersson målsättningen klar:

– Jag har alltid höga förväntningar på mig själv. Nu vill jag bara att säsongen ska starta, jag längtar efter att spela hockey igen. Vi fick inte ihop det i fjol, skit händer, men jag ser fram emot nästa säsong. Det ser lovande ut. Förhoppningsvis kan vi starta säsongen på rätt fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.