”Henke” storspelade i Rangers första seger

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist räddade 41 skott när Rangers tog sin första seger för säsongen mot San Jose Sharks. Rangers vann med 3-2 efter förlängning.

– Det var viktigt, säger Lundqvist till SVT Sport efter matchen.

New York Rangers har fått en tuff start på NHL-säsongen, men tog sin första seger för säsongen när Rangers Stor hjälte blev Rangersmålvakten Henrik Lundqvist, som räddade 41 skott i segern.

– Det var viktigt. Vi har krigat i tre matcher. I dag möter vi ett riktigt bra lag. Vi börjar dåligt i de två första perioden, men i den tredje spelar vi som vi ska göra, säger

– Det var en otroligt viktig seger och det är bra att få självförtroende i gruppen.

Trots Rangers svaga start har Lundqvist själv imponerat i säsongsinledningen. Och den svenska stjärnmålvakten är nöjd med sin inledning.

– Det känns riktigt bra. Det känns bättre än på många år, både mentalt och fysisikt. Jag har jobbat hårt den här sommaren.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

3 - 2

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

1-1, 0-1, 1-0, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17004

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.