Foto: TT/Bildbyrån

Henkes mäktiga hyllning av Nylander: ”En av de bästa i världen”

Uppdaterad
Publicerad

Upp i ensam poängligatopp.

Och William Nylander hyllas rejält av Henrik Lundqvist.

– Jag tycker att han är en av de bästa spelarna i världen, säger målvakten om Nylander.

William Nylander går från klarhet till klarhet – och var matchavgörande i en tät match mot Schweiz. 23-åringen glänste och stod för mål och låg bakom ytterligare två.

– ”Nyllet” kliver fram och gör bra saker, säger Lundqvist och utvecklar:

Ishockey-VM

– Jag tycker han är en av de bästa i världen. Jag tycker det. Jag såg honom förra VM på nära håll. Hur han håller i pucken, hur han håller farten, det lyser honom. Det är fantastiskt att se.

Nylander svarade direkt efter på hyllningen.

– Jag har mycket kvar att jobba med innan jag blir världens bästa hockeyspelare, säger Nylander.

Zibanejad håller med

Även Lundqvist var en av matchens förgrundsfigurer. Flera viktiga räddningar i såväl 3–2-ledning som vid 4–3.

– Det höjer hans självförtroende. Och jag tror när man går vidare i en sån här turnering är det väldigt viktigt att man har en målvakt som spelarna litar på, säger SVT:s gästexpert, tillika Lundqvists lagkamrat i Rangers, Mika Zibanejad.

Även Lundqvist såg nöjd ut efter matchen.

– Det var en krigarmatch, för mig med. För alla, så det var kul att vi drog det längsta strået, säger 37-åringen och ser spelet i numerärt underläge som nyckeln:

– Vi tog lite väl mycket utvisningar. Vi fick jobba i vårt boxplay. Jag tycker nästan det är det som räddar oss i den här matchen för vi hade mycket boxplay.  Det kunde ha vänt på matchen men vi håller ställningarna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet