Henrik Lundqvist och Rangers föll i derbyt mot Islanders. Foto: TT

Henrik Lundqvist förlorare i derbyt

Det går fortsatt tungt för New York Rangers.

Det blev förlust efter straffar i hemmaderbyt mot NY Islanders.

– Det är fruktansvärt frustrerande att det blir likadant en gång till, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 3-4-förlusten.

Henrik Lundqvist släppte in fyra mål, varav det sista var den avgörande straffen från John Tavares.

Hemmalaget hade det tufft redan från start, men med två mål i den tredje perioden såg Mats Zuccarello och Kevin Hayes – med assist av Jesper Fast – till att matchen gick till en mållös förlängning.

– Ja, det har var ju likadant i praktiskt taget varenda match. Vi släpper in tidiga mål och hamnar i jobbiga underlägen och får kriga för att ta oss in i matcherna. Vi måste ändra på det, säger ”Henke” till Sportbladet.

I straffavgörandet var det NY Islanders som drog det längsta strået, och kunde vinna med 4–3.

Förlust för Vancouver

Även tidigare i veckan jobbade laget sig tillbaka från underläge bara för att förlora. NY Rangers har inte inlett säsongen så här dåligt sedan 1959–60.

Även Vancouvers svenska målvakter hade det svårt borta mot Boston.

Boston tog ledningen med 4–1 redan i den första perioden, och vann till slut med 6–3. Anders Nilsson byttes ut mot Jacob Markström.

Bostons kanadensiske forward Patrice Bergeron firade sin comeback från en skada – och sin 900:e NHL-match – med att göra ett mål och tre assist.

Ottawa förlorade igen

För Erik Karlssons Ottawa blev det en ny förlust. Efter förlängning vann bortalaget New Jersey med 5–4.

New Jerseys svenske forward Marcus Johansson gjorde höstens tredje mål. Nico Hischier, som valdes först i draften, gjorde sina första två mål.

Ottawas backstjärna Karlsson, som gjorde sin andra match efter sin skada, gjorde tre målgivande passningar.