Förlust för Lundqvist och Rangers mot Hurricanes

Henrik Lundqvist fick förtroendet mellan stolparna – och släppte in det första skottet. Därefter lyfte svensken sitt spel, men det räckte inte till mer än en uddamålsförlust för Rangers mot Hurricanes.

Det har varit paus i NHL i flera månader.

I kväll var det dags för comeback för ligan.

Henrik Lundqvist, som har haft en tung säsong med mycket tid utanför isen, fick chansen från start mellan stolparna för New York Rangers.

38-åringen fick en mardrömsstart.

Efter en minut gjorde Carolina Hurricanes 1-0. Det var Hurricanes första skott på mål. Lundqvist skakade av sig den tunga starten och räddade de resterande elva skotten han fick emot sig i den första perioden.

Utvisningarna haglade i matchen och i inledningen av den andra perioden utökade Hurricanes till 2-0 – just i ett nytt numerärt överläge. Detta när Sebastian Aho styrde in pucken från nära håll framför Lundqvist.

Zibanejad målskytt

När halva matchen var spelad hade Rangers blott åtta skott på mål. Men, som för Hurricanes tidigare, skulle det bli ett numerärt överläge som tog Rangers tillbaka in i matchen.

Backen Ryan Lindgren hade pucken på blå och skickade i väg ett skott efter isen som svenske stjärnan Mika Zibanejad styrde in fram till en reducering, 1-2.

Matchen levde därmed in till den tredje perioden, men ett powerplay-distinkt Hurricanes utökade halvvägs in i den avslutande perioden.

Forwarden Martin Necas sköt och pucken styrdes in mellan benen på Lundqvist via egna försvararen, Marc Staal till 3-1.

Reducering i boxplay

Tidigare under matchen hade det varit numerära överlägen som varit lyckosamma för lagen. Men när New York Rangers reducerade till 3-2 var det med en man mindre på isen.

Otursdrabbade Marc Staal som tidigare styrt in pucken i eget mål, fick pucken på blålinjen och med spelare framför Hurricanes-målet, skickade han in pucken som hittade hela vägen till nätmaskorna.

Närmre kom dock inte Rangers som förlorar den första 16-delsfinalen i bäst av fem.

KLIPP: Lundqvist om framtiden: Just nu finns det många frågetecken (2 juli, 2020)

KLIPP: NHL:s coronaupplägg