Henrik Lundqvist: ”Man blir stolt som brorsa”

Uppdaterad
Publicerad

37-årige Joel Lundqvist var lagkapten då Frölunda tog klubbens femte SM-guld på torsdagskvällen. Då hyllas han och laget av hans bror Henrik Lundqvist.

– Det var kul att följa. De peakade rätt tid på året och blev bara bättre och bättre. Man blir stolt som brorsa, säger ”Henke” till SVT Sport.

Henrik Lundqvists New York Rangers tog sig inte till slutspel och målvakten ska nu spela VM med Tre Kronor. Innan det har han följt sin gamla klubb Frölunda.

– Det är klart att man gläds med brorsan och Frölunda. Frölunda har alltid varit en stor del av mig och min uppväxt då jag spelade där i så många år. Så man håller koll, säger han.

Han hyllar sin brors inställning.

– Han kör. Han krigar verkligen. Det har alltid funnits där för hans del, han kämpar och sliter. Inte alltid det snyggaste och mest spektakulära, men det betalar av sig.

Förbundskapten Rikard Grönborg berättade tidigare idag att Lundqvist kommer att starta lördagens match i Carlson Hockey Games mot Tjeckien. Det är de sista matcherna inför VM som börjar i Slovakien på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.