Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik Lundqvists nya milstolpe – sjua i alla tiders räddningsliga

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist verkar klara sig ganska bra trots det känslomässiga uppbrottet med lagkamraten och vännen Mats Zuccarello.

Natten mot lördag föll visserligen hans New York Rangers mot Montreal Canadiens – men Lundqvists 32 räddningar tar honom upp på en sjundeplats på listan över NHL-målvakter som räddat flest skott genom tiderna.

Den svenska NHL-veteranen har nu stoppat över 22 434 puckar under sin karriär i världens bästa hockeyliga. En notering som gör att Rangers-keepern passerar Ed Belfour i alla tiders räddningsliga i NHL.

Men de 32 räddningarna räckte inte i en drabbning som blev utan svenska målskyttar.

Montreals Christan Folin och New Yorks Jesper Fast noterade dock varsin assist. Den förstnämnde trejdades till den klassiska kanadensiska klubben för en dryg månad sedan – och trivs ypperligt.

– Jag är väldigt glad över att ha hamnat i Montreal. Nu har jag visserligen bara sovit där fem nätter sedan jag blev trejdad, vi har varit ute på bortaresor nästan hela tiden, men det är en kanonstad, säger Christian Folin till Sportbladet.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

2 - 4

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

1-0, 0-2, 1-2
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17334

Matchfakta

NY Rangers: Vladislav Namestnikov, Brendan Lemieux (Jesper Fast)

Målvakt: Henrik Lundqvist 91,4 procent.

Montreal: Joel Armia 3 (Christian Folin 1), Brendan Gallagher

Målvakt: Carey Price 93,3 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.