Tvillingarna Henrik och Daniel Sedin meddelar att de avslutar sina karriäre efter säsongen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henrik och Daniel Sedin avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Henrik och Daniel Sedin avslutar sina karriärer.
”Det är dags att vara hemma till middag varje kväll”, skriver bröderna i ett öppet brev på Vancouver Canucks hemsida.

Henrik och Daniel Sedin meddelar via ett öppet brev på Vancouver Canucks officiella hemsida att man slutar efter säsongen.

Säsongen blir den 18:e och sista i klubben för bröderna, som skriver så här i brevet:

”Kära Canucks-fans, tidigare i år skrev vi ett brev till staden och till alla som har stöttat oss i 18 år. Många undrade vad som skulle hända i framtiden och vi svarade att vi tar ett år i taget. Vi sa att när tiden var inne skulle vi prata med våra familjer och diskutera med ledningen.”

”Vi inledde året inställda på att ta ett beslut efter säsongen, men snart stod det klart – efter diskussioner med våra familjer under årets gång – att det här blir vår sista säsong. Det känns rätt för oss alla.”

”Att vara en del av Canuck-familjen i 18 säsonger har varit vårt livs bästa period, men det är dags att fokusera på våra familjer och livet efter hockeyn. Det är dags att hjälpa till med läxor varje kväll, närvara på varje födelsedagsfirande och stå på läktaren i kylan vid varje hockeyrink, fotbollsplan eller ridlektion på helgerna. Det är dags att vara hemma till middag varje kväll.”

”Vi berättar detta nu eftersom vi vill dela dessa tre avslutande matcher med er, men också med våra familjer, vänner lagkamrater, tränare, ledare och alla i Caunucks som har stöttat oss. Ni har stått vid vår sida för varje steg vi tagit och vi vill tacka er.”

”Det är dags för nästa generation av unga spelare att leda Canucks. (Tränare) Travis (Green) håller på att bygga en stark kultur och förespråkar en spelstil vi vet kommer att bli framgångsrik. Laget är i goda händer, i händerna på folk som bryr sig om dess framgång, och på väg åt rätt håll. Vi vet att framtiden för Canucks är ljus.”

”Vancouver har blivit vårt hem, vår familjs hem. Vi vill vara en del av det här samhället långt efter att vi slutat. Vancouver har gett oss så mycket och vi har försökt ge allt vi kan tillbaka. Det kommer inte förändras.”

”Till dess har vi fortfarande ett par matcher kvar att spela, ett arbete att utföra.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer