Finland får inte chansen att försvara sitt VM-guld. Foto: TT Nyhetsbyrån

Herrarnas hockey-VM ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas ishockey-VM i Schweiz ställs in, bekräftar det internationella ishockeyförbundet på sin hemsida.

”Detta är en hård verklighet att möta för den internationellaishockeyfamiljen, men en som vi måste acceptera,” sade internationella hockeyförbundets ordförande RenéFasel till egna hemsidan.

Anledningen är givetvis coronaepidemin som växer för varje dag.

Ishockey-VM

Ishockey-VM var sent ute att ställa in mästerskapet, ett besked som sipprade ut redan i tisdags men det har jobbats med att lösa försäkringsfrågor hos arrangören sedan dess.

”Måste sätta idrotten åt sidan”

”Vi måste göra allt för att stödja denna kamp. Vi måste sätta idrotten åt sidan för tillfället och stödja inblandade myndigheter ochishockeyfamiljen”, fortsatte Fasel.

Även IIHF:s årliga kongress, i Zürich, 21-23 maj ställs in. Det uppges att mästerskapet, som skulle spelats 8-24 maj, kan flyttas i tid, vilket ska tas upp till diskussion, men mästerskapen fram till 2025 är redan spikade så det är en rejäl utmaning i så fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet