San Joses Hertl snuvade Ovetjkin i målfest

Alexander Ovetjkins hattrick hjälpte inte. Washington förlorade hemma mot San Jose med 6–7 efter att Tomas Hertl avgjort den målrika matchen på övertid.

– Jag är glad att göra det avgörande målet. Det var en galen match, säger Hertl till NHL.com.

Krismötet efter fem raka förluster fick ingen effekt. Det blev även en sjätte i förlustsviten efter 6-7-förlust mot västkustlaget San Jose, den längsta på fem år för Washington.

-Det känns inte som om vi ger allt, ligger på 90-95 procent. Att vi inte ger de ytterligare fem-tio procenten gör att vi får mål emot oss, säger forwarden T J Oshie till nhl.com.

Matchen stod länge och vägde, med visst övertag för Washington.

San Jose inledde visserligen med mål, publiken hann knappt sätta sig innan Joe Pavelski hittat nätet. Då hade det gått tolv sekunder av matchen.

Men Washingtons ryske superstjärna Alexander Ovetjkin tog vara på en retur och satte 1–1, André Burakovsky gjorde sitt sjätte mål för säsongen och matchen såg ut att gå hemmalagets väg. Inte minst när Ovetjkin gjorde 6–4 sex minuter in i tredje perioden.

Kvitterade med sekunden kvar

Då hade de inte räknat med Tomas Hertl, som med ett mål dittills knappt vaknat. Först satte han 5–6, därefter passade han Evander Kane som kvitterade med sekunden kvar av tredje perioden.

Hertls avgörande kom knappt två minuter in i förlängningen. Efter ett snyggt anfall där han och kedjekompisen Logan Couture passade sig igenom Washingtons försvar kunde Hertl sätta pucken i nät från ett par meters håll.

Erik Karlsson spelade inte för San José på grund av en skada på underkroppen. Nattens match var San Joses sista före uppehållet för helgens all star-match och Karlsson har nästan två veckor på sig att bli frisk innan nästa match, mot Arizona den 2 februari, väntar.