Följ premiärdagen av hockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

Dags att dra igång hockey-VM festen i SVT.

Denna premiärfredag bjuder på inte mindre än fyra matcher.

Du följer dessa i SVT och häng gärna på diskussionerna i chatten nedan samtidigt.

Ishockey-VM: 21/05

Pinnat inlägg

Sverige kliver in i turneringen klockan 11.15 på lördag, mot Danmark i SVT1. Hoppas ni hänger med då!

Pinnat inlägg

En del undrar varför ryska laget inte benämns som "Ryssland", och det beror på att ryska landslag tävlar under neutral flagg på grund av de bestraffningar som utdelats för statssanktionerad dopning. Under ishockey-VM tävlar de under den officiella benämningen ROC, "ryska olympiska kommittén".

Peter • Kul att Kim verkar hålla lite på underdogsen och tyckte det var kul att Italien gjorde fyra mål. Renberg hade bara tyckt att Italien inte ska vara med överhuvudtaget eftersom de är så ”dåliga”.

Den slovakiska nationalsången blir den sista som spelas i kväll. Därmed återstår det inte så mycket mer för mig än att tacka för i kväll, hoppas ni hänger med igen i morgon!

Alvin • Nej tråkigt att Sverige inte ligger i ledningen nu

Eller hur ;)

Nu laddar vi för Sverige! I morgon är det dags alltså, 11.15 mot Danmark. Sedan väntar Belarus på söndag och Schweiz på tisdag.

Alvin • Hockey är kul

SLUT! Slovakien vinner med 5-2 och tar över ledningen i Sveriges grupp före Ryssland.

Alvin • Heja tre kronor

JC • Vi betalar ju skatt för SVT numer - men med så här förstklassiga sändningar kan man dubbla den utan vidare.

I stället sätter Slovakien 5-2 i tom kasse, Leksands Peter Cehlarik andra mål för kvällen och hans tredje poäng i kväll totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.