Så var måndagens matcher i hockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

Fjärde dagen av hockey-VM är över.

SVT Sport direktrapporterade från alla matcher – se hur snacket gick här nedan!

Ishockey-VM: 24/05

Pinnat inlägg

Då stänger vi den här VM-dagen och laddar för Tre Kronor i morgon! Nedsläpp 19.15 mot Schweiz! En måstematch. Hela VM-programmet hittar ni här nedan. Sov gott så hörs vi!

Pinnat inlägg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kanada förlorar IGEN! 1-3 mot Tyskland! Det innebär tredje raka förlusten för den regerande VM-silvermedaljören som bara har missat slutspel i VM en gång tidigare, 1998.
– Det är inte kul just nu. Men vi har bara oss själva att skylla, säger Kanadas Troy Stecher.
– Vi kan inte hänga med huvudena, det är bara att ladda om och blicka framåt.

Pinnat inlägg

MÅÅÅL! Tjeckien vinner i förlängning! 3-2! Dominik Kubalik hjälte med sitt andra mål i turneringen, det sätter han efter 01.23. Därmed tar tjeckerna sin första seger på tre matcher och går förbi Tre Kronor i den haltande tabellen:

Kanada vinner skotten med 40-25 men lyckas alltså bara få in en puck i mål. Säger väl det mesta. Det var arga spelare som lämnade isen och nu pekar mycket på att hockeyjätten missar slutspel efter att ha nått semifinal fem år i rad. Senaste VM-guldet kom 2016.

Moritz Seider:
– Grym laginsats. Jag tror inte att någon kan stoppa oss i det här mästerskapet. Vi kan vara stolta över vårt land, hockeyn där går åt rätt håll. Det finns en anledning till att vi är obesegrade.

filip larsson • kommer inte att hända vi måste vara berätta på start i början det går snabbt I hockey

– Kanada är en jättebesvikelse för mig. De har inget med medaljchanserna att göra, förmodligen inte ens i ett slutspel, säger SVT:s expert Nisse Ekman.
Mikael Renberg:
– De tror att de kan spela på ett sätt som de helt enkelt inte har skickligheten till att göra.

Anders • Precis hoppas Sverige bryter trenden imorgon med seger 🤔

Kanadas Troy Stecher:

– Det är inte kul just nu. Vi har inte vunnit en enda match. Vi har bara oss själva att skylla. Vi kan inte hänga med huvudena, vi måste ladda om och blicka framåt, säger Detroit-spelaren.

Gekå • @Simon. Då får vi hoppas att inte Sverige har samma facit som Canada efter morgondagens match. Tack för ikväll. 👍

Tack själv Gekå! Vi hörs!

Tommy • Alltid kul när David slår Goliat (i alla fall på papperet) i idrottssammanhang! Grattis Tyskland!

Anders • Jahaja Kanada förlorar igen 😳

Anders • När det är en sekund kvar och pucken är på tysk kontroll då tror jag Tyskland vinner 😉

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.