Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchen bröts efter att ett knallskott kastades in – se situationen i klippet ovan. Foto: C More

Hockeyallsvenska matchen avbröts efter hög smäll

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Kristianstad och Tingsryd avbröts efter en hög smäll.

Efter ett uppehåll på en och en halv timme återupptogs matchen – och det bjöds på märkliga scener.

– Någon har slängt in ett knallskott på isen och man har identifierat personen som gjort det, säger Kristianstads klubbdirektör Totte Karström till SVT Sport.

Det var vid ställningen 5–1 till Kristianstad, drygt fem minuter i den tredje perioden, som ett knallskott briserade i Kristianstad ishall. Domarteamet tog omgående beslutet att avbryta matchen och skicka ut spelarna till omklädningsrummen.

Samtidigt utrymdes hemmaklacken till följd av det inträffade och hallen släcktes ned.

– Det är riktiga jävla popcorn som håller på med sånt här. Riktiga jävla idioter. De kastar en jävla banger mot vår målvakt som landar två tre meter från honom. Snacka om totalt IQ-befriade människor. Fruktansvärt korkade, säger Tingsrydtränaren Fredrik Glader till Smålandsposten.

Runt 21.40 kom beskedet att matchen inte kommer att återupptas i afton. 40 minuter senare meddelade dock C More Hockeys twitterkonto att matchen skulle spelas klart i kväll med start 22.30. Och det gjorde den också, men någon vidare underhållning bjöds det inte på. I stället stod sex Tingsrydsspelare i en klunga och pratade samtidigt som några Kristianstadsspelare körde något som liknade allmänhetens åkning i egen zon. Under tiden tickade matchklockan mot slutsignal, allt inför tomma läktare.

Med en minut kvar att spela intervjuades Kristianstads tränare Mikael Gath samtidigt som matchen ”pågick” i bakgrunden.

– Det är mot allt jag står för. Det är så många situationer i dag som gör ont i hela min idrottssjäl och allt jag står för. Det gör faktiskt ont i hjärtat. Först har vi situationen på läktaren som är fruktansvärd, vi har kämpat för att få en bra läktarkultur och så är det en person som förstör det på det här sättet, det är fruktansvärt.

HockeyAllsvenskan

Kristianstads IK logo

Kristianstads IK

5 - 1

Tingsryds AIF logo

Tingsryds AIF

0-1, 4-0, 1-0
Kristianstads Ishall, Kristianstad
Publik: 1523

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.